dijous, 19 d’abril de 2012

normes de circulació en grup

motards BMW st. sadurní
reglament per circular amb grup

Per la teva seguretat i la de la colla, et prego que perdis cinc minuts en llegir aquests consells. Pensa que és una inversió en seguretat.
Penseu que una incidència que pugui tenir un sol de nosaltres, per petita que sigui, de segur influirà en la marxa de tot el grup, per tant, intentem entre tots de minimitzar-les i evitar-les.

CONSELLS DE SENY BÀSIC
·         Repassa abans de la sortida l’estat de la teva moto. Frens, suspensions,....

·         Per no perdre temps innecessaris després, és convenient que surtis de casa amb el dipòsit ple, rodes inflades, “necessitats fetes” 

·         Cal que portis roba adequada a l’activitat que anirem a realitzar. Per anar en moto cal portar una jaqueta amb proteccions adients, igual que els pantalons i les botes. Equip per a la pluja, sempre va bé.

·         Suposo que tothom te clar que no deixarem venir a ningú que no porti el casc.

·         Els papers de la moto a ma i en regla. És estrictament obligatori tenir l’assegurança de la moto en regla.

·         Tothom es responsable dels seus actes i mai el club ni els altres membres del motards bmw st. sadurní.


CONSELLS A L’HORA DE CIRCULAR

·         Cal respectar el codi de circulació i els senyals de trànsit, especialment les ratlles contínues i les preferències.

·         En circular en fila índia, cal mantenir les distàncies de seguretat.

·         Sempre, quan circulem a prop d’altra moto, no ens posarem al darrera mateix, si no en paral·lel uns metres per darrera, la formació ha de ser en forma de Z·         Si cal parar per qualsevol motiu, cal fer-ho a la vorera per no entorpir la circulació dels cotxes.

·         Quan es fa un reagrupament, cal anar aturant les motos unes darrera de les altres, evitant posar-les en paral·lel (doble fila)

·         Guaita de tant en tant el retrovisor, pot ser que algú et vulgui avançar, sigui de la colla o no. Cal facilitar sempre la maniobra.

·         Si veus al terra quelcom que pugui causar un accident (pedres, sorra, branques, un sot...), senyala-ho amb la ma o el peu, per posar en alerta qui vingui al darrera.

·         Si circulem en carretera oberta preveu que algun cotxe pugui avançar-nos. Deixa espai per que ho pugui fer sense problemes.


LA MANERA DE CIRCULAR DE  motards bmw st. sadurní.

Amb la finalitat de que tothom pugui gaudir d’allò més de les rutes al ritme que més li agradi, o li convingui, sense extraviar-se ni patir gaire més que en aguantar-se a sobre les dues rodes, cal seguir unes normes bàsiques que intentem explicar-te aquí.
 
El grup sempre tindrà la mateixa estructura, un “cap de ruta”, una “escombra”, un nombre indeterminat de “cruïllers” i per descomptat, tots els participants a la sortida.
·         El “cap de ruta”, és l’únic que necessàriament cal que sàpiga el recorregut. Ell marca un ritme i mai se’l pot avançar.. Va intercomunicat amb d’altres motos repartides per tot el grup i l’informen de qualsevol incidència.

·         “L’escombra” tanca el grup, i mai anirà més ràpid que el més lent del grup. Va intercomunicat amb d’altres motos repartides per tot el grup, i informa de qualsevol incidència.

·         També es molt interessant que vagi amb armilla fluorescent.  

·         Els “cruïllers” sempre van darrera del “cap de ruta”, i es queden a les cruïlles problemàtiques i susceptibles de que algú es pugui perdre. No marxaran de la cruïlla fins que passi “l’escombra”, així mai ningú es perdrà allà.

·         Generalment, els “cruïllers” aniran remuntant tranquil·lament fins a trobar el “cap de ruta” i poder quedar-se un altre cop a la següent cruïlla.

·         Si hi ha algú que no li agrada el ritme i vol anar mes ràpid pot abandonar el grup i continuar pel seu compte.


Els motards st. sadurní han de fruir del recorregut, circular amb cura i tenir en compte el següent:


·         No cal córrer per aconseguir atrapar els que portem davant. No ens perdrem mai, ja que en totes les cruïlles hi trobarem algú que ens indicarà el camí a seguir.

·         A moltes cruïlles el mateix cap de ruta pararà per fer un re agrupament.

·         Els “cruïllers” aniran remuntant, segurament et passaran en qualsevol moment. Tingueu-ho en compte i cal deixar-los passar el més aviat possible.

·         No és qüestió de fer carreres, anem a passar-nos-ho bé. Valora les teves possibilitats i no les sobrepassis.


Si després de llegir això, encara et queden dubtes o et preocupa quelcom, parla-ho amb el “cap de ruta” abans de sortir.

Si tots plegats seguim aquestes senzilles i lògiques normes i consells de circulació, segur augmentem en seguretat i fruirem molt més de la sortida.

MOLT IMPORTANT:
Tots els que decidiu acudir a una sortida de motards bmw st. sadurní, sou majors d’edat i per tant ho feu lliurement i sense coacció.


Tothom es responsable dels seus actes i de les seves conseqüències i mai el club ni els altres membres del motards bmw st. sadurní.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla un copy/paste
http://www.mototurisme.cat/viewtopic.php?f=5&t=766

jordipm ha dit...

hem va agradar tant ben fet que . . . . es un copy / paste

jordipm ha dit...

amb el temps ja el personalizarem un mica més ok?