dilluns, 20 de juny de 2011

3era Sortida Anual Club - VALLE DEL RONCALDivendres dia 17 a les dues tocades i acompanyats per la Policia Local sortim des de la Pastisseria EDUARD FORNER i disposats a recórrer els aproximats 400 Km que separen Sant Sadurní de la població Navarresa d’Isaba.
Un total de quinze motos formen la serp colorada que durant els tres dies recorrerà un total de 1025 Km.
Després de les corresponents parades per omplir dipòsits, i haver passat per Lleida, Monzón, Huesca etc. arriben a les 20’00h a on serà el “cuartel” d’aquest cap de setmana. El dissabte de bon matí prenem  ruta cap els ports francesos passant primer per Roncal, Vidangoz,  Güesa, Esparza, Ochagavía per començar a enfilar els ports de Larrau on hi trobem un espectacle encisador, ramats de cavalls, vaques o les ovelles de la vall, la Latxa ovella que dona la llet per fer els famosos  formatges de la vall del Roncal.
Prop de Montory parem a fer el cafè de rigor, i aquí ja es comença a comentar l’espectacle de les muntanyes que estem passant. Continuant ens queda encara el “Col de la Pierre  Saint-Martin” una estona mes del mateix, corbes enllaçades, paelles, tirabuixons e inclòs un llaç, la mateixa carretera passa per sota d’ella mateixa, curiós!!!
A dalt el “col” aquí si, fred de debò i boira quasi que s’està mes bé corrent amb moto que parat...
Baixant ja en direcció a Isaba per girar en direcció a Zuriza i començar l’estreta carretera de la vall d’Ansó on al cap de 6 km ens trobem la Borda Chiquín que ja ens esperen per dinar. Del fred que portem encara al cos no ens atrevim a dinar a l’ombra del roure grandiós que hi ha al patí i entrem dins el menjador. L’estrella del dinar ... “las migas”  a cada taula si veuen cassoles plenes, el mes fluix el vi....ranci, hi ha qui l’hi pot agradar però a nosaltres NO...aquesta es la sort de venir de terres vinícoles no? La resta perfecte, ara si, anem a prendre cafè al pati i es on fem la foto del grup.
A l’estona arrenquem en direcció a Uztarroz  per anar al museu del formatge de la casa Ekia, on hi comprem també algun que altre formatge. De retorn cap a l’hotel, dutxa obligada descans i preparats pel sopar de gala.
A l’hotel ens atipen de menjar, tant, que inclòs en sobra i després del sopar comentaris per part de tothom i sorteig del material cedit pels col·laboradors ideamicro, SBRacing, Quadest, Robert Cardús i Pere Amat.
L’estrella dels obsequis, la jaqueta de motorista i a qui toca...... al “novato” de la colla en Tomàs (no va caldre dir-li : la tomas o la dejas....) en acabar, passeig  i copa de patxarán al bar kartutxo (com no...) després a dormir que demà ens llevem d’hora.
El diumenge es un dia només de tornada pel que ens agafarem la ruta amb mes parsimònia. A mig camí ja parem a fer un refresc a Gavin, abans de començar el coll de Cotefablo  i després   visitar Torla que no ho teníem previst però paga la pena desviar-se una mica per anar-hi. Es continua la ruta i ja anem directes a Ainsa que aparquem a dalt el castell i es veu que la gana “apreta”.. anem a dinar directes. Tot dinant es comenta la ruta de tornada i majoritàriament es decideix tornar per la via ràpida. Arribem a Sant Sadurní aproximadament a les set de la tarda i en el mateix lloc d’on vàrem prendre  la sortida dies abans, ara ens acomiadem esperant aviat trobar-nos de nou  per passar vídeos i fotos del viatge